Blogpost: Introducing de nieuwe Live Band!

15 maart 2013


Nadat ik in de zomer mee deed met De Beste Singer Songwriter van Nederland heb ik heel erg veel live gespeeld op plekken door het hele land. Dat was ontzettend leuk om te doen. Ik kwam op de meest uiteenlopende plekken, van de prachtige Domani kerk in Venlo tot een afschuwelijke sportbar in een andere stad.

Live muziek maken is toch altijd de beste manier om contact te leggen met mensen en je muziek over te dragen. Ik geniet er enorm van om dat in mijn eentje te doen als een ware troubadour, maar nu met het verschijnen van de nieuwe plaat Metanoia is het tijd voor een nieuwe sound.

Het is tijd voor een band, dus begon mijn zoektocht naar een band. Ten tijden van het opnemen van het album was er nog geen band en heb ik bevriende muzikanten gevraagd om de songs met mij uit te werken tot een arrangement in volledige bezetting. Hier en daar hebben we flink zitten experimenteren met sound en dat is niet altijd makkelijk om dan te vertalen naar een live setting. Zonder te overdrijven, maar die vriendjes zijn zo getalenteerd dat het naspelen van die partijen vrij moeilijk is. Maar ik heb meer dan waardige bandleden gevonden; een clubje ontzettend fijne mannen met wie ik elke keer met veel genot samen speel, iedere repetitie is tot nu toe een ontzettend plezier!

Wie is die band:
Tom Veugen – Gitaar
Pitt de Jong – Basgitaar
Hans Verweij – Toetsen
Dave Menkehorst – Drums

Tom

De eerste die ik vond was Tom Veugen. Tom speelde met een ander songwriter op een avond waar ik ook speelde. Ik kende hem nog van toen we samen op de Rockacademie in Tilburg zaten. Hij speelde die avond pedalsteel en dat deed hij waanzinnig! We kletsten wat en spontaan ontstond het idee om die avond meteen samen een song te spelen. Met ongeveer 2 minuten voorbereiding zijn we het podium opgeklommen en hebben we de beste versie van Julie Please Come Home gespeeld die ik tot dan toe ten gehore heb moge brengen. Overigens Julie Please Come Home is mijn kersverse single, en ook al op de radio gedraaid!

Dave

Toen ik even later op zoek ging was Tom de eerste die ik benaderde en tot mijn vreugde was hij meteen enthousiast. Samen met hem heb ik toen de andere bandleden bij elkaar gezocht. Op drums kozen we Dave Menkehorst die samen met Tom ook in de bekende Belgische band Sir Yes Sir speelt. Dave is een waanzinnig originele drummer met een warme sound die enorm goed is in het subtiel begeleiden van mijn kwetsbare songs maar ook waanzinnig kan rocken!

Op toetsen vonden we Hans Verweij. Hans is een te gekke toetsenist die moeiteloos in staat was om alle bijzondere sounds die we op de plaat hebben gebruikt na te bouwen. Op bas vonden we Pitt de Jong. Pitt is zeg maar de backbone van de band. Warm , dragend en vol subtiliteit voorziet hij mijn liedjes van de lage tonen.

Pitt  Hans

Ik ben enorm blij met deze nieuwe bezetting en kan niet wachten om met deze jongens het land in te trekken om jullie de nieuwe songs in al hun gelaagdheid en volle sound te laten horen. Tijdens de release klimmen we voor het eerst samen op het podium.
Maar we spelen ook nog in Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam, Tilburg en meer.. tot dan?

X
Daniel