Blogpost: Langzaam komt de zomer eraan

4 juli 2013


De laatste blogpost die ik schreef is al weer eventjes geleden dus ik wil jullie graag weer op de hoogte brengen van wat ik allemaal aan het doen ben!

Als ik naar buiten kijkt, lijkt het langzaam zomer te worden!

395345_526902634023649_939846711_n

Mijn muziek is misschien niet de meest zonnige in je Itunes lijstje maar toch geef ik met mijn bandje best zonnige optredens. De afgelopen tijd speelden we weer op een aantal mooie plekken zoals in Apollo in Emmen, we deden de Luxor in Arnhem aan – wat trouwens een prachtige zaal is – maar de mooiste zaal van de afgelopen tijd was het Paushuize in Utrecht. Daar speelde ik tijdens de Culturele Zondag, met mijn pianist Hans Verweij, een intieme set in een soort keizerlijke balzaal.

IMG_0014

Maar de zaal hoeft niet per se hypergeweldig te zijn om een mooie avond te hebben natuurlijk. Zo speelde ik een hele fijne show in de Effenaar laatst als voorprogramma van de charmante Gabrielle Aplin. Deze dame mag dan een slordige 10 jaar jonger dan ik zijn, ze gaf daar een indrukwekkend optreden waar ik best even van stond te kijken. In het Paard van Troje in Den Haag gaf ik een solo optreden waar de Live XS een paar aardige dingen over heeft geschreven.

Zo komt de Metanoia toer langzaam maar zeker tot een einde en graag wil ik al mijn fans bedanken die afgelopen optredens mij en mijn band kwamen opzoeken in hele Nederland. Ontzettend bedankt en fijn dat ik Metanoia met jullie live mocht delen.

Een van de laatste kansen om ons voor de zomer nog live te zien spelen is de Parade in Utrecht. Dat is altijd zo’n leuk festival waar ik al jaren een paar avonden te vinden ben om te genieten van de sfeer en de altijd leuke shows. Heel erg tof om er dit jaar zelf te spelen.

Hier en daar blijven er lovende recensies binnen druppelen over Metanoia. Musicfrom.nl schreef al eerder een mooi stuk over de plaat, en ik werd uitgeroepen tot Artiest van de Week. Hiervoor heb ik met veel toewijding en plezier het album uitgebreid beschreven, song voor song.

Een van de allermooiste recensies kwam echter van Eric Corton. Hij maakte dit filmpje waarin hij me zowaar de “Nederlandse Don Mclean” noemt en Metanoia een plaat waar hij “iets van leert”. Ontroerende complimenten…

394_10151478563707807_804175495_n

Eric Corton nodigde mij en mijn band onlangs ook uit in zijn radio programma BNN That’s Live. We hadden die dag best wel ‘goede benen’ zoals men in de wielersport zegt. Ik denk dat we één van de vetste versies van Dream Brother tot nu toe hebben gespeeld en dat is gelukkig allemaal opgenomen! Terugzien? Bekijk hier die opnames en video’s.

En wat doe ik dan als ik tussendoor even geen optredens geef of liedjes aan het schrijven ben of melancholisch over het Markermeer uit staar? Nou, dan organiseer ik bijvoorbeeld het Songwriting Seminar. Een dag speciaal voor songwriters met ambitie, vol workshops en lezingen van mij zelf en mijn meest inspirerende collega’s. Hoe zo’n dag er uit ziet en hoe de eerste editie is verlopen kun je allemaal lezen op de website of zien in de sfeervolle aftermovie.

Tot snel!
Liefs Daniel.