Blogpost: Wat een week!

28 maart 2013


Het is half 8 ‘s ochtends en de eerste dag van een nieuwe maan. Zo voelt het ook. Mijn plaat is uit en er breekt een nieuwe periode aan. De periode van koortsachtig toewerken naar de release is voorbij en nu begint er een superleuke periode van toeren en de wereld mijn liedjes voeren en de plaat van de daken schreeuwen.

De afgelopen week hebben we nog even heel hard gewerkt. Het laatste weekend voor de release hebben we een UIT-GE-BREI-DE repetitie gehad waarin we de laatste puntjes op de i zetten.

a6b73239acbbbd5477a545437287c196

Gelukkig kwam alles in die repetitie mooi samen. De songs, de setlijst, de duetten met mijn vriendinnen en collega’s. Alles leek een goede plek te vinden. Ten slotte hebben we nog even snel, ja ik moet het helaas bekennen, een ideetje voor de cover van Tom Odell uitgewerkt.

Die woensdag verschenen we in onmenselijk vroegte bij de 3FM studio in Hilversum. Ik begin me zo langzamerhand bijzonder thuis te voelen in die studio en het is ook altijd een fijn weerzien met Giel die altijd merkbaar enthousiast is over mijn muziek, waar ik hem dankbaar voor ben. Daarnaast is het natuurlijk superstressvol om daar op dat tijdstip te spelen en met het besef in je achterhoofd dat er best een belachelijke hoeveelheid mensen aan het luisteren zijn… Toch voelde ik me deze keer zeker tegen de taak opgewassen, niet in de minste plaats omdat ik er voor het eerst met mijn geweldige live band stond met wie ik het gevoel heb de hele wereld aan te kunnen :).

18e428174dd5c02fc53b2e1aedb721e3

We speelden natuurlijk de single ‘Julie Please Come Home’ en daarnaast nog de cover van Another Love van Tom Odell en een bonus track My Escaping Days. Alle tracks en het interview kun je hier terug zien en luisteren. Ik was enorm blij met de show die we daar gegeven hebben en gelukkig kwamen er direct ook golven van mooie reacties binnen. Vooral op onze cover!

d6c93b283371dfecb8eb3fe9782e784f

Vrijdag heb ik tussendoor een bijna geheim pre-showtje gegeven in een van mijn favoriete koffie tentjes in Utrecht The Village. Als opwarmertje voor de release speelde ik daar voor een aantal liefhebbers een paar akoestische liedjes. Super leuk om te doen!

Maar het grote avontuur kwam natuurlijk de volgende dag in Tivoli de Helling. Aan het begin van de middag verzamelden we met onze uit de kluiten gewassen crew van bandleden, (toer)managers, licht technici, geluidsmensen, filmers, merchandise heldinnen, gastartiesten en ga zo maar door. Het was een hele familie die ik daar mee naar Tivoli nam.

We hebben rustig opgebouwd en gesoundcheckt en langzaam hebben we ons de zaal een beetje toegeëigend tot hij zat als een warme winterjas. Die avond hebben we een van de vetste shows gespeeld die ik in mijn carrière gespeeld heb. Ten minste ik heb nog niet vaak zo van een optreden genoten als tijdens de release en gelukkig kregen we een heleboel mooie reacties dus we zullen best ok gespeeld hebben. De hoogtepunten waren voor mij de beide duetten die ik zong met mijn lieve vriendinnen Leine en Yori Swart. Ik prijs me enorm gelukkig met zulke inspirerende vrouwen in mijn leven en was ze heel dankbaar dat ze een liedje mee wilden doen.

821b68ff7c4fb5ed04b88f30039a1aa3

Verder was het natuurlijk grandioos om te spelen met mijn nieuwe live band die uitsluitend bestaat uit schaamteloos getalenteerde lieve mooie jongens. Verwend ben ik! . We hebben de hele avond opgenomen in audio en video en hopelijk kunnen we jullie snel wat mooie herinneringen sturen van deze bijzondere avond.

Tot die tijd kun je op mijn Facebook pagina vast van wat foto’s genieten in het album van die avond. Tivoli is geen klein zaaltje en ik ben dankbaar dat er zo’n grote groep mensen is afgereisd om samen met mij het uitkomen van deze dierbare plaat te vieren.

Wisten jullie trouwens dat Metanoia op de dag van release trouwens meteen binnen kwam in de Itunes charts? Op nummertje 37 wel te verstaan! En streamingdienst Deezer koos mijn nieuwe single Julie Please Come Home als een van de top 10 tracks deze week. Julie is trouwens ook nog eens Wereld plaat op radio 5! En ik kreeg 3,5 sterren op Nu.nl. Ach … het gaat best goed allemaal.

De komende tijd richt ik me met de mannen van mijn live band op de Metanoia toer. De eerste stad die we zullen aandoen is Amsterdam. Zaterdag spelen we daar in de Sugar Factory, en weer neem ik een goeie vriendin mee. Samen met Eefje de Visser zal ik een liedje spelen! De Cosmopolitan is zo lief om zelfs 2 x 2 kaarten weg te geven voor die show, mocht je je laatste centjes dus hebben uitgegeven aan Metanoia dan kun je zo toch nog graties binnen komen…

Check ook even het Facebook event en laat me weten of je komt, vind ik leuk! De andere gigs van de komende tijd vind je allemaal hier op mijn site.

Hopelijk tot snel in een van de mooie zalen in Nederland!

Groetjes Daniel